Vaahteratarinan perilliset

10/11/2009 Administrator

Ilmaisten massiivipelien uranuurtaja Maple Story ( suomennettuna ”Vaahteratarina”) sisältää monia elementtejä, joita uudet tekijät käyttävät peliensä rakennuspalikoina suoraan lainaten tai ideoita luovasti eteenpäin kehittäen.

Maple Story on sivulta päin kuvattu, piirrostekniikalla toteutettu peli. Tämän seuraksena pelin hahmoista saatiiin hyvin söpöjä, ja hahmojen modifiointi ja uusien tavaroiden tekeminen pelaajahahmoille on kohtalaisen nopeaa ja helppoa. Maple Story sisältääkin hämmästyttävän määrän rompetta, joilla jokainen voi kustomoida pelihahmonsa juuri sellaiseksi kuin haluaa.

Sivulta päin kuvattu pelimaailmaan on helppo rakentaa pelimekanismeja., jotka perustuvat ”tasohyppelyyn” – pelissä on tasoja joita pitkin pelihahmo käveleee, ja hyppäämällä tai kiipeämällä pääsee seuraavalle tasolle. Näin jokaisesta pelinäkymästä voi rakentaa pienen puzzlen, joka on läpäistävä ennen kujin pelaaja voi jatkaa seikkailuaan seuraavaan näkymään. Tästä esimerkkinä Wind Slayer , joka on hyvinkin saman näköinen peli kuin Maple Story:

Sivulta kuvattuun peliin voidaan ottaa myös luovempi näkökulma. Dragonica käyttää 3d-mallinnettuja hahmoja pa maisemia. mutta pelikokemus on kuitenkin hyvin samanlainen kuin sivulta kuvatuissa peleissä.

Maailmalla hyvin suosittu animehenkinen maksullinen roolipeli Ragnarok Online puolestaan käyttää käsinpiirrettyjä ”Spritejä” hahmografiikassa, maaston ollessa vapaasti pyöritettävissä oleva isometrinen näkymä. Vastaavantyyppiseen ratkaisuun on päädytty myös peleissä Secret of the Solstice ja Nostale:

Näistä esimerkeistä voimmekin päätellä, että ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa toteuttaa piirrosmaista grafiikkaa käyttävää massivipeliä. Jokaisella pelillä on hyvät ja huonot puolensa – ja vain kokeilemalla tiedän minkä tyyppinen peli sopii juuri minulle.

Comment this

captcha

Kommentit:

  • 1

  • Darla Sent 01/08/2013 15:59

    ciao lance e kimy sono la vostra fan n1 siete fasovoli e vi ammiro molto questa telenovela che avete fatto e8 molto bella e mi piace moltissimo ,lance T.V.T.T.T.T.T.T.T.B E TU KIMY COME TE NN C'e8 NE CIAO =)

  • Screamofbrutall Sent 31/07/2013 06:51

    si yo es tubiero donde esta lance dos ramos y lo veo en algun lugar les juro q lo secrusteo y me lo comeria yno dejaria nada quisiera ser mecha (sol) aaaaaaaaaaaaaa cuanto daria x comermelo a besos es tan lindo I LOVE LANCE KISS MI DADDY TE AMOOOOOOOOOOO MI AMORRRRRRRRRRR ESA BOQUITA TE LA QUISIERA COMERR AAAAAAAAAAAA I LOVE YOU BAYBE ..

  • 1