Unity3d - web-pelaamisen tulevaisuus?

23/04/2010 Administrator

Webin ammoisista esiajoista alkaen joidenkin ihmisten mielissä 3d-kokemusten tuominen netin kautta nautittaviksi on ollut viisasten kivi, jonka tavoittelu on nähty ehdottoman tärkeäksi.

Ensimmäisiä ratkaisuja tähän oli VRML, Virtual Reality Markup Language, jonka avulla yritettiin hahmottaa kolmiulotteista ympäristöä yksinkertaisen merkkauskielen avulla. Tulos oli usein kömpelöä leijumista laatikoiden keskellä.

Pitkään varteenotettavin 3d-ratkaisu oli Shokwawe Director, jolla on saatu mukiinmeneviä pelintapaisa aikaan jo pitkään.

Taistelu parhaan ja sitä kautta suosituimmaksi nousevan 3d-plug-inin kehittämiseksi on kiihtynyt viime vuosina, ja nyt näyttää siltä että kukoksi tunkion päälle on nousemassa Unity3d. Unity3d on kehitysympäristö jossa on kohtalaisen helppoa rakentaa 3d-ympäritöjä ja jopa pelejä ja julkaista ne sitten webbiin muiden koetavaksi ( todettakoon että helppous on suhteellista, Unity on sujuvampi ympäristö kuin moni muu vastaava kehitystyökalu, mutta ei silti ihan jokapojan leikkikalu).

Hämmästyttävä piirre Unity3d:ssä on, että samalla työkalulla on mahdollista tehdä myös iPhone- ja iPod-sovelluksia ja jopa Wii-pelejä.

Vaikka Unityn kehitystyökalujen perusversio on ilmainen, mikään pelkkä harrastusväline se ei ole, vaan sillä voidaan toteuttaa myös korkean profiilin mmo-pelejä. Esimerkiksi kovasti odotettu Need for Speed World toteutetaan Unityllä.

Tässä poimintoja hyvistä Unityllä toteutetuista peleistä. Kaikki nämä eivät ole moninpelejä, mutta kukas sitä aina jaksaa kaverien kanssa pelata...

Off-Road Velociraptor Safari

Tämä on kohtalaisen erikoinen peli, jossa ajellaan maastoautolla eshistoriallisten dinosaurusten päälle. Täysin moraalitonta touhua, mutta jotenkin vaan hauskaa: blurst.com/raptor-safari/

Tiger Woods Online

Golf-moninpelisimulaatio, jossa on varsin toimiva pelimekaniikka, joskin toteutus on hiukan kuiva. Mutta golfan on asiaansa vihkiytyneiden vakavikkojen jalo laji, eikä mikään hurvittelijoiden hupilaji... http://tigerwoodsonline.ea.com/home

Paradise Paintball

Tässä peli, josa pääset ammuskelemaan kavereita paintball-hengessä paratiisisaarille. Peli on julkaistu jo 2008, ja mainostaa olevansa Facebookin ensimmäinen 3d-moninpeli. Uskottava kai se on: paradisepaintball.cmune.com/

Eikun testaamaan...

Comment this

captcha

Kommentit:

  • 1

  • Mielipide Sent 13/06/2010 11:11

    En ole kyllä koskaan aikaisemmin kuullut että nettipelaamisen viisasten kivi olisi 3D tehosteet ja rillit päässä pelaaminen..
    Ps. Sivunne käyttäminen on erittäin hankalaa tehkää vaikka foorumi minne saisitte aimo kasan ehdotuksia ja mielipiteitä sivun käytön vaikeudesta toi search function ei ainakaan toimi voisitte vaikka poistaa sen.

  • 1